Serviciile secrete din Franța: Psihoza ploșnițelor a fost întreținută de Rusia

  • 23 Octombrie 2023 14:58
Serviciile secrete din Franța: Psihoza ploșnițelor a fost întreținută de Rusia

Serviciile de informații franceze spun că panica cauzată de invazia ploșnițelor este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândește numeroase informații false pentru a menține vie frica de ploșnițe în Franța și nu numai, transmite La Libre Belgique, citat de News.ro.

Prezența acestor insecte microscopice îi îngrijorează atât de mult pe francezi, încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluții, relatează La Libre Belgique.

Potrivit serviciilor de informații franceze, psihoza cu gândaci de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândește numeroase informații false pentru a menține vie frica de ploșnițe în Franța și în alte țări. Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente „dublu” sau „sosie” în germană, arată publicația belgiană.

Mai multe publicații franceze cunoscute au căzut victime în acest scop. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne, care susținea că răspândirea rapidă a ploșnițelor ar fi fost rezultatul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Ca urmare a sancțiunilor, se spunea în pretinsul articol, produsele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu au mai putut fi exportate în Franța, ceea ce a complicat eradicarea ploșnițelor. Acest articol era, bineînțeles, complet falsificat și nici măcar nu a fost publicat vreodată, dar versiunea sa deturnată a fost împărtășită de mulți pe rețelele sociale.

Un alt exemplu se referă la un articol falsificat care ar fi fost publicat de ziarul Liberation, care a fost partajat inițial pe un grup Telegram. Acest articol susținea că refugiații ucraineni se aflau în spatele infestării din Franța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău