Serviciile secrete britanice: Comandanții ruși sunt „foarte preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a Ucrainei”

  • 08 Ianuarie 2023 14:40
Serviciile secrete britanice: Comandanții ruși sunt „foarte preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a Ucrainei”

Comandanții ruși sunt „foarte probabil preocupați de potențialul unei acțiuni ofensive majore a Ucrainei” într-unul din cele două sectoare, potrivit serviciilor secrete britanice, relatează Sky News.

În ultima sa actualizare, Ministerul britanic al Apărării a precizat că Rusia suspectează că o ofensivă ar putea avea loc fie în nordul regiunii Luhansk, fie în Zaporojie, scrie G4Media. 

„O avansare majoră a Ucrainei în Zaporojie ar pune serios la îndoială viabilitatea „podului terestru” al Rusiei care leagă regiunea rusă Rostov de Crimeea”, a declarat Ministerul Apărării de la Londra.

Serviciile secrete britanice au transmis că „un succes ucrainean în Luhansk ar submina și mai mult obiectivul de război declarat al Rusiei de a «elibera» Donbasul”.

Decizia privind care dintre aceste amenințări să fie contracarată cu prioritate este probabil una dintre „dilemele centrale” pentru planificatorii operaționali ruși, a mai afirmat Ministerul britanic Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău