Serviciile secrete britanice: Armata rusă trece printr-o „criză psihologică” .

  • 11 Octombrie 2023 17:46
Serviciile secrete britanice: Armata rusă trece printr-o „criză psihologică”
.

Armata rusă trece printr-o „criză psihologică”, afirmă serviciile de informații britanice în actualizarea de miercuri referitoare la războiul din Ucraina, potrivit News.

În decembrie 2022, psihologii ruși identificaseră deja aproximativ 100.000 de soldați care sufereau de stres post-traumatic, scrie Digi24.

Este „un bilanț care este fără îndoială mai mare astăzi, având în vedere incapacitatea armatei ruse de a permite o rotație suficientă și un timp de recuperare suficient departe de câmpul de luptă”, scrie Ministerul britanic al Apărării pe X.

„Problema” a fost ridicată în mai multe rânduri, continuă agenția de informații, asigurând că noi date au documentat trimiterea pe front a unor soldați „inapți pentru luptă”. Aceasta a fost o problemă evidențiată de mai mulți comandanți, inclusiv de fostul general-maior al Armatei 58 Combinate Ivan Popov, care a fost eliberat de la comandă în iulie 2023, menționează Ministerul britanic al Apărării.

„Cu această lipsă de grijă pentru sănătatea mintală a soldaților, eficacitatea de luptă a Rusiei va continua să funcționeze sub nivelul optim”, prognozează spionajul militar britanic. Bloggerul militar rus Vladimir Romanov a avertizat asupra aceluiași tip de problemă pe canalul său Telegram, împărtășind mesaje de la soldați cu probleme aflați în regiunea Herson.

„Lipsa focului de contrabaterie „afectează grav moralul băieților. Trebuie făcut ceva urgent”, a scris Romanov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău