Serviciile secrete americane: Rusia se pregătește de război

  • 27 Martie 2014 13:21
Serviciile secrete americane: Rusia se pregătește de război

Rusia continuă suplimentarea trupelor de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, în ciuda faptului că a promis că nu va interveni militar în partea continentală a statului ucrainean, a anunțat secretarul american al apărării, Chuck Hagel.

Serviciile secrete americane avertizează în legătură cu pregătirea unui atac al forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Rusia a concentrat masiv trupe la granița sa cu Ucraina, dispunând de suficiente forțe pentru un atac. Potrivit unor informații furnizate de serviciile de informații americane, în regiunile rusești Rostov pe Don, Kursk și Belgorod s-ar afla deja 30.000 de militari ruși. Atacul poate avea loc asupra regiunilor Harkiv, Lugansk și Donețk, din Ucraina, după care este posibil un tur în Transnistria, se menționează în mesajul semnat de membrii Comisiei pentru Apărare din Camera Reprezentanților a Statelor Unite, transmis președintelui american Barack Obama. Nu este eclus nici faptul că Moscova va încerca să intervină și în Țările Baltice. Acțiuni similare au precedat atacul rușilor în Cecenia și Georgia.

Potrivit ediției electronice din Rusia "Grani.ru", în regiunile Briansk și Kursk sunt dislocate în special unități militare care au cele mai mari performante din punct de vedere militar. Este vorba despre Diviziile de Tancuri "Kantemir" și de Motorizate "Tamansk". Agenția de presă INTERFAX anunță că aviația militară rusă pregătește la Kuban acțiuni de lansare de rachete. Potrivit Ministerului rus al Apărării, antrenamentele au loc și ziua și noaptea. Oficiali militarii ruși au dat asigurări zilele trecute că nu există o concentrare masivă de trupe rusești la granița Rusiei cu Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău