Serviciile municipale ale capitalei au activat în regim sporit pentru deszăpezire și combaterea poleiului

  • 08 Februarie 2021 09:51
Serviciile municipale ale capitalei au activat în regim sporit pentru deszăpezire și combaterea poleiului

Pe parcursul nopții trecute, serviciile municipale de întreținere a drumurilor și cele ale Regiei locativ-comunale și amenajare din Chișinău au activat în regim sporit la deszăpezire și combaterea poleiului, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităților publice locale, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat de la ora 02:00, cu 47 de utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiat 80 tone de antiderapant. De asemenea, de la ora 04:00, au fost mobilizați 419 muncitori pentru combaterea poleiului în stațiile de așteptare, la trecerile de pietoni, în intercartiere și la accesele în curți.

Totodată, potrivit sursei citate, angajații Regiei „Exdrupo” au intervenit noaptea cu 20 de utilaje și 80 de muncitori, fiind împrăștiat 203 tone de material antiderapant și cca 13 tone de sare curată, pentru prevenirea formării poleiului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii.

La rândul său, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a intervenit pe parcursul nopții în parcuri și pe alei pentru combaterea poleiului cu patru unități mecanizate și 25 de muncitori, fiind împrăștiați 335 kg sare și 3425 litri de soluție de sare.

În același timp, responsabilii Direcției generale transport public și căi de comunicație menționează că transportul public municipal circulă în regim de iarnă. Pe traseu circulă 104 autobuze, 323 de troleibuze și circa 350 de microbuze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău