Serviciile militare canadiene consideră că Rusia este incapabilă să-și atingă obiectivele în Ucraina

  • 22 Iulie 10:12
Serviciile militare canadiene consideră că Rusia este incapabilă să-și atingă obiectivele în Ucraina

„Din cauza pierderilor considerabile de personal și echipament, probabil că Rusia nu mai are capacitatea militară de a-și îndeplini ambițiile în Ucraina”, a transmis Comandamentul de Informații al Forțelor Canadiene.

Potrivit raportului, Rusia „este acum forțată să-și reducă obiectivele strategice, oferind în același timp o nouă abordare publică pentru controlul teritorial fragmentat pe care a reușit să-l obțină”.

„Rusia a avut întotdeauna ambiții geografice maximaliste în Ucraina. Eforturile eșuate ale Moscovei de a captura Kievul și orașele din nord-estul Chernihiv, Sumî și Harkov la începutul invaziei demonstrează aceste ambiții teritoriale semnificative cu mult dincolo de Donbas”, precizează Comandamentul de Informații al Forțelor Canadiene.

În același timp, în evaluarea de joi noapte spre vineri dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) susține că, așa cum se desfășoară ostilitățile pe front în acest moment, forțele rusești nu vor reuși să avanseze prea mult în săptămânile următoare.

Experții ISW mai spun că Rusia a efectuat atacuri la sol limitate în regiunea Herson, la est de Siversk și la sud de Bakhmut. De asemenea, rușii au efectuat un atac nereușit, la sol, la nord de Harkov.

ISW sugerează că ritmul operațional actual al Rusiei nu diferă semnificativ de operațiunile sale dinaintea declarării unei pauze oficiale în campania militară și că, cel mai probabil, forțele ruse nu vor reuși să facă prea mari progrese în perioada următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău