Serviciile esențiale funcționează la Kiev, dar trupele ruse se apropie de oraș (primarul Kliciko)

  • 01 Martie 2022 17:09
Serviciile esențiale funcționează la Kiev, dar trupele ruse se apropie de oraș (primarul Kliciko)

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a avertizat marți că situația la Kiev este ''periculoasă'', în timp ce trupele ruse continuă să se apropie și este în curs de consolidare apărarea orașului, cu amenajarea de fortificații și posturi de control, iar președintele Volodimir Zelenski a numit un responsabil militar pentru capitală, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

''Pe măsură ce inamicul se apropie, situația la Kiev devine tot mai periculoasă. Combatanții noștri, unitățile de Apărare Teritorială luptă eroic pentru pământul nostru. Ne consolidăm apărarea. Se instalează fortificații și posturi de control la intrările în oraș. Și vă îndemn pe toți să rămâneți calmi. Vă rog, nu ieșiți decât dacă auziți sirena de raid aerian'', a spus Kliciko într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei ucrainene.

El a precizat că serviciile esențiale funcționează în continuare la Kiev, dar metroul și transportul de suprafață și-au redus programul de funcționare ca urmare a instituirii interdicției de circulație între orele 20:00 și 08:00.

Un lung convoi militar rus a fost detectat luni din satelit în apropiere de Kiev. Conform imaginilor difuzate de compania Maxar Technologies, convoiul se întindea pe o lungime de 64 de kilometri și era format din transportoare blindate, piese de artilerie și alte vehicule militare, fiind localizat în apropierea bazei aeriene Antonov, la circa 30 de kilometri de centrul Kievului.

Apărarea capitalei este organizată de generalul Mikola Jirnov, numit de președintele Volodimir Zelenski comandant al administrației militare din Kiev. Într-o intervenție în care a anunțat această numire, Zelenski a estimat că orașele Harkov și Kiev sunt acum țintele cele mai importante ale Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău