Serviciile de urgențe din Turcia continuă lupta cu incendiile de vegetație

  • 31 Iulie 2021 13:57
Serviciile de urgențe din Turcia continuă lupta cu incendiile de vegetație

Serviciile de urgențe din Turcia continuă să lupte cu o serie de incendii de vegetație devastatoare care se manifestă în această țară pentru a treia zi la rând, informează DPA, citat de AGERPRES.

Zece focare de incendii sunt în continuare active, inclusiv trei în populara regiune turistică Antalya, a anunțat ministrul turc al Agriculturii și Silviculturii, Bekir Pakdemirli, într-un mesaj publicat sâmbătă pe Twitter.

Din cele 98 de incendii care au izbucnit în numeroase provincii ale Turciei începând de miercuri, 88 sunt în prezent controlate de pompieri.

Incendiile sunt deosebit de grave pe coasta mediteraneeană a Turciei, unde vânturile puternice au afectat eforturile depuse de echipele de pompieri. Multe regiuni și hoteluri au fost evacuate, iar turiștii au fost transportați în zone sigure cu ajutorul unor ambarcațiuni.

Până acum, bilanțul acestor incendii este de patru victime omenești.

Cauzele care au dus la izbucnirea incendiilor sunt deocamdată necunoscute. Autoritățile turce investighează toate pistele și nu exclud posibilitatea unor incendieri premeditate.

În regiunile de coastă turce de la Marea Mediterană și Marea Egee, un val de căldură deosebit de intens, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, este așteptat în zilele următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău