Serviciile de securitate ruse susțin că au dejucat un atentat al Statului Islamic

  • 14 Decembrie 2019 10:45
Serviciile de securitate ruse susțin că au dejucat un atentat al Statului Islamic

Serviciile de securitate ruse (FSB) au afirmat vineri că au destructurat o celulă a organizației jihadiste Stat Islamic (SI) care pregătea un atentat și au arestat cinci membri ai acesteia la Moscova, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Conform FSB, această celulă formată din doi cetățeni ruși și trei cetățeni din țări din Asia Centrală "se pregătea să comită acte teroriste".

Au fost confiscate o armă de atac Kalanișkov, un pistol, un dispozitiv explozibil, precum și instrucțiuni provenite de la cadre ale SI, conform unui comunicat al serviciilor de securitate transmis agențiilor ruse de presă.

Șeful FSB, Alexandr Bortnikov, a anunțat în această săptămână că serviciile sale au dejucat 50 de atentate în Rusia.

Conform FSB, aproape 2.900 de jihadiști ruși, în majoritate originari din republicile musulmane instabile din Caucaz, au luptat în Irak și în Siria, la care se adaugă câteva mii de combatanți proveniți din țări din Asia Centrală, care au o diasporă mare în Rusia.

De la începutul intervenției sale militare din Siria în septembrie 2015, Rusia, aliată a regimului de la Damasc, a fost amenințată în mai mult rânduri cu represalii de către Statul Islamic sau de către ramura siriană a Al-Qaida.

În 2017, Rusia a fost lovită de mai multe atentate, între care unul la metroul din Sankt-Petersburg, al doilea oraș al țării, care a făcut 15 morți și zeci de răniți.

Unsprezece persoane au fost condamnate marți la pedepse grele pentru rolul lor în acest atentat, revendicat de un grup puțin cunoscut, legat de Al-Qaida, conform SITE, un centru american de monitorizare a site-ului jihadiste.

Sursa:Agerepres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău