Serviciile de securitate israeliene anunță că au arestat peste 50 de membri ai Hamas în Cisiordania

  • 22 Noiembrie 2021 18:59
Serviciile de securitate israeliene anunță că au arestat peste 50 de membri ai Hamas în Cisiordania

Serviciile de securitate israeliene au anunțat luni că au destructurat în ultimele săptămâni o celulă formată din peste 50 de membri ai mișcării islamiste palestiniene Hamas în Cisiordania ocupată, care ar fi pregătit atacuri împotriva Israelului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Anunțul serviciului de securitate internă Shin Beth survine la o zi după un atac comis la Ierusalim de un membru al Hamas, care a dus la moartea unui israelian și la rănirea altor trei persoane. Atacatorul a fost ucis.

Mișcarea Hamas, la putere în enclava palestiniană Gaza aflată sub blocadă israeliană, este un inamic declarat al Israelului, care o consideră drept "organizație teroristă".

Peste 50 de membri ai Hamas implicați în activitățile celulei au fost arestați, a precizat Shin Beth într-un comunicat, afirmând că au fost confiscați bani, arme și material pentru fabricarea de explozibili.

Activă în Cisiordania ocupată, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967, "celula teroristă a Hamas" era "condusă de responsabili ai mișcării din străinătate" și se pregătea să comită atentate la Ierusalim, în Cisiordania și în Israel, conform aceleiași surse.

Shin Beth a precizat că a desfășurat această operațiune în cooperare cu armata și poliția israeliene.

Conform comunicatului, una dintre persoanele arestate este Hijazi Qawasmeh, membru al Hamas la Hebron, în Cisiordania. El este suspectat că a primit sume mari de bani din străinătate pentru a crea celula și că a obținut promisiunea de a primi un milion de dolari pentru răpirea unui israelian, de asemenea conform Shin Beth.

"Activitățile (celulei) au fost finanțate de înalți oficiali ai Hamas, în special Saleh al-Arouri (...), aflat la conducerea unui grup care acționa în străinătate pentru a dezvolta activitățile Hamas în Cisiordania și la Ierusalim", a transmis Shin Beth.

Hamas și Israel s-au confruntat în patru războaie - 2008, 2012, 2014 și 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău