Serviciile de îngrijiri paliative, în discuție cu reprezentanții Hospices of Hope Moldova

  • 23 Martie 2023 15:25
Serviciile de îngrijiri paliative, în discuție cu reprezentanții Hospices of Hope Moldova

Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de îngrijiri paliative în Republica Moldova a constituit subiectul discuțiilor avute miercuri, 22 martie, dintre conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) și reprezentanții Hospices of Hope Moldova, transmite CNAM.

Reprezentanta Hospices of Hope Moldova, Lara Moraru a făcut o succintă prezentare a serviciilor oferite de centrele susținute de Hospice of Hope și care sunt contractate de CNAM.

Reprezentanta Hospices of Hope Moldova s-a referit și la deschiderea, în curând, la Chișinău, a unui nou centru de zi pentru servicii de îngrijire paliativă (Centrul Speranța Chișinău).

Ea a precizat că în prezent sunt în proces de acreditare a centrului, care va oferi îngrijiri paliative la domiciliu, asistență socială, suport psihologic pentru pacienții oncologici.

„Vedem o creștere a finanțării din partea statului pentru serviciile paliative din Moldova, salutăm și ultimile modificări ale tarifelor pentru astfel de servicii. Eforturile noastre comune sunt vizibile în lucrul cu pacienții. De asemenea, apreciem și procesul de evaluare a serviciilor de îngrijiri paliative efectuat de CNAM, ceea ce ne ajută să vedem unde e nevoie de îmbunătățit serviciile prestate”, a menționat Lara Moraru.

Directorul general al CNAM, Ion Dodon, a subliniat importanța dezvoltării serviciilor paliative.

„Beneficiarii noștri, pacienții care suferă de boli cronice incurabile și necesită îngrijiri corespunzătoare, merită să aibă acces la servicii de îngrijiri paliative calitative, în volum deplin și mai aproape de locul de trai. CNAM finanțează serviciile de îngrijiri paliative și an de an majorăm volumul de mijloace financiare în acest scop, însă e nevoie de dezvoltat aceste servicii în corespundere cu necesitățile reale ale populației”, a mai spus Ion Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău