Serviciile de informații: Rusia încearcă să discrediteze votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din SUA

  • 04 Septembrie 2020 08:28
Serviciile de informații: Rusia încearcă să discrediteze votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din SUA

Rusia încearcă din nou să se amestece în alegerile prezidențiale americane de la 3 noiembrie și urmărește cu precădere să discrediteze votul prin corespondență. Este suspiciunea pe care o au analiștii din Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), potrivit unei note interne apărute joi în presa din Statele Unite, relatează DIGI24.ro.

„Foarte probabil, Rusia va amplifica în continuare criticile la adresa votului prin corespondență, cu scopul de a submina încrederea populației în procesul electoral”, au scris în nota lor specialiștii în informații din cadrul DHS, potrivit sursei citate.

Ei sunt de părere că eforturile ruse în acest sens au început cel puțin din martie 2020, prin intermediul presei și al rețelelor sociale, și s-au accelerat odată cu răspândirea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, din cauza căreia mulți americani ar prefera ca în acest an să voteze prin corespondență la alegerile prezidențiale. 

Pe de altă parte, președintele american, Donald Trump, avertizează și el de mai multe săptămâni, fără dovezi concrete, în legătură cu riscul de fraudă în cazul recurgerii masive la votul prin corespondență. „Votul prin corespondență crește substanțial riscul de infracțiune și fraudare a votului”, scria pe Twitter, la 12 aprilie, președintele american.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău