Serviciile de informații germane, autorizate să supravegheze operatorii de internet

  • 31 Mai 2018 15:58
Serviciile de informații germane, autorizate să supravegheze operatorii de internet

Serviciile de informații germane pot continua să supravegheze marile centre de conexiune la internet în interesul securității naționale, a anunțat miercuri seara Curtea federală administrativă germană, relatează AFP, citat de Agerpres.

Curtea federală administrativă a anunțat într-un comunicat că a respins cererea companiei germane De-Cix, care a contestat legalitatea supravegherii exercitate asupra acesteia de ani de zile de către Serviciul german de informații externe (BND).

Acesta supraveghează fluxurile internaționale de date care tranzitează punctul de schimb De-Cix, la care sunt conectați numeroși operatori internaționali de telecomunicații și furnizori de acces internet.

Compania, cu sediul la Frankfurt, este cel mai mare operator de internet din lume: gestionează mai mult de 6 terabiți pe secundă în perioada de vârf, având fluxuri de date din China, Rusia, Orientul Mijlociu și Africa.

Curtea a considerat că, având în vedere numărul de apeluri telefonice, e-mail-uri, imagini video și comunicații online prin punctul său de schimb din Frankfurt, este absolut imposibil să excludă complet ascultarea comunicațiilor strict germane.

Pe de altă parte, tribunalul administrativ a apreciat că BND, care, în calitate de serviciu de informații externe, nu ar trebui în principiu să spioneze comunicațiile cetățenilor germani, poate totuși să utilizeze comunicațiile care tranzitează acest hub de internet deoarece există garanții privind protejarea drepturilor cetățenilor germani.

Conform legii germane, BND, care colaborează cu agenția americană de informații NSA, nu poate intercepta decât 20% din fluxurile de date online.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău