Serviciile de informații din SUA avertizează cu privire la ingerința rusă în alegerile din Ucraina

  • 30 Ianuarie 2019 12:14
Serviciile de informații din SUA avertizează cu privire la ingerința rusă în alegerile din Ucraina

Directorul comunității naționale de informații a SUA, Dan Coats, a avertizat, marți, în Senatul american, că Rusia va încerca să intervină în alegerile din Ucraina și din Statele Unite.

Potrivit lui Dan Coats, rușii vor încerca inițial să influențeze alegerile prezidențiale din Ucraina, în condițiile în care Kremlinul dorește ca următorul lider de la Kiev să devină o persoană mai loială decât Petro Poroșenko, președintele în exercițiu al Ucrainei. Inteligența Națională din SUA consideră că Moscova va folosi în acest scop tehnologii cibernetice, mai ales că rușii sunt gata oricând să încalce normele internaționale și chiar fac acest lucru.

"Atacul Rusiei asupra vaselor ucrainene în luna noiembrie a anului trecut este cel mai recent exemplu privind disponibilitatea Kremlinului de a încălca normele internaționale pentru a-și atinge obiectivele" - a afirmat Dan Coats.

Postul UA TV amintește că alegerile prezidențiale din Ucraina, programate pentru 31 martie 2019, vor fi monitorizate de peste 100 de observatori din Statele Unite.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău