Serviciile de informații britanice: Planurile politice ale Rusiei au eșuat: Putin a reușit să impună o conducere pro-rusă doar în Herson

  • 14 Mai 11:48
Serviciile de informații britanice: Planurile politice ale Rusiei au eșuat: Putin a reușit să impună o conducere pro-rusă doar în Herson

​Faptul că Rusia a reușit să impună o conducere pro-rusă doar în regiunea Herson - evidențiază eșecul invaziei Rusiei de a face progrese în ceea ce privește obiectivele sale politice în Ucraina, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, relatează BBC, citat de hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, în cea mai recentă evaluare, Marea Britanie spune că administrația militaro-civilă impusă de Rusia din Herson a anunțat că va cere ca regiunea să fie inclusă în Rusia prin organizarea unui referendum.

Potrivit evaluării serviciilor britanice de informații, dacă se va desfășura un astfel de referendum, Rusia „va truca aproape sigur rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei”.

„Cetățenii din regiunea Herson cel mai probabil vor continua să își manifeste opoziția față de ocupația rusă”.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a reușit să impună o conducere locală pro-rusă într-un singur oraș ucrainean evidențiază eșecurile planului său inițial de a plasa „majoritatea regiunilor Ucrainei sub autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Oficialii ucraineni spuneau la finalul lunii aprilie că Rusia are probleme cu planurile de a organiza miercuri un referendum în regiunea Herson, ocupată de ruși, relatează CNN. Cu toate acestea, Kremlinul ar fi reușit să schimbe guvernul local.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău