Serviciile de informații britanice: Infrastructura feroviară a Rusiei, vizată constant de acte de sabotaj ale grupurilor de rezistență

  • 26 Octombrie 2022 13:42
Serviciile de informații britanice: Infrastructura feroviară a Rusiei, vizată constant de acte de sabotaj ale grupurilor de rezistență

Serviciile de informații britanice au numărat cel puțin șase acte de sabotaj asupra cailor ferată rusă, din luna iunie și până în prezent, și prevăd că, în următoare perioadă, conducerea rusă va deveni din ce în ce mai îngrijorată de acest lucru, scrie defenseromania.ro.

Astfel, la 24 octombrie 2022, guvernatorul regiunii rusești Briansk a raportat că un dispozitiv exploziv a avariat calea ferată din apropierea satului Novozibkovo, la aproximativ 15 km de granița ruso-belarusă.

"Calea ferată este principala legătură feroviară între Rusia și sudul Belarusului. Grupul anti-război din Rusia ''Stop the Wagons (STW) a revendicat responsabilitatea pentru acest incident. Acesta al șaselea act de sabotaj împotriva infrastructurii feroviare rusești raportat de STW începând cu luna iunie", se arată în analiză serviciilor britanice de informații.

După cum s-a menționat, acest lucru face parte dintr-o serie mai lungă de atacuri ale grupurilor de rezistanta asupra căilor ferate atât a celor din Rusia, cât și a celor din Belarus.

Potrivit serviciilor de informații britanice, armata rusă se bazează în principal pe transportul feroviar pentru a desfășura trupe în Ucraina, dar ca rețea sa de căi ferate de peste 33.000 km trece în mare parte prin zone izolate, sistemul fiind extrem de dificil de protejat de acte de sabotaj.

"Conducerea rusă va fi din ce în ce mai îngrijorată de faptul că până și un mic grup de cetățeni se opune suficient de mult războiului pentru a recurge la acte de sabotaj", se arată în raportul serviciilor britanice de informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău