Serviciile de informații ale apărării britanice: Mii de soldați ruși nou mobilizați sunt slab echipați

  • 31 Octombrie 2022 13:08
Serviciile de informații ale apărării britanice: Mii de soldați ruși nou mobilizați sunt slab echipați

Mulți dintre soldații nou mobilizați pe care Rusia i-a desfășurat pe linia frontului din Ucraina în ultimele săptămâni sunt 'slab echipați', posibil cu arme în stare 'abia utilizabilă', apreciază analiști din serviciile de informații ale ministerului britanic al apărării, citați luni de PA Media/dpa.

Kremlinul a ridicat miza conflictului, declarând o mobilizare parțială de până la 300.000 de rezerviști în septembrie, dar ministerul britanic al apărării sugerează într-un buletin actualizat despre situația de pe frontul din Ucraina că acestora le-ar putea fi distribuite arme care datează din anii 1950, în timp ce Moscova se confruntă cu 'sisteme logistice suprasolicitate', scrie Agerpres.

Rusia a desfășurat pe front, de la jumătatea lunii octombrie, 'câteva mii' de rezerviști nou mobilizați, indică ministerul britanic, în baza informațiilor furnizate de serviciile sale secrete, dar 'în multe cazuri ei sunt slab echipați'. În sprijinul afirmațiilor sale, serviciile de informații britanice postează imagini din surse deschise (open source) care sugerează că acestora li s-a pus la dispoziție, ca dotare, puști de un tip introdus spre mijlocul secolului trecut.

'În septembrie, ofițerii ruși erau îngrijorați că unii rezerviști mobilizați recent soseau fără arme în Ucraina', indică serviciile de informații britanice într-o postare pe Twitter.

'Imagini din surse deschise (open source) sugerează că acele puști care au fost date rezerviștilor mobilizați sunt de obicei AKM-uri, o armă introdusă pentru prima oară în 1959. Multe dintre ele sunt probabil într-o stare abia utilizabilă din cauza depozitării precare', conform acestora.

'AKM trage cu muniție de 7,62 mm, în timp ce unitățile regulate de luptă ale Rusiei sunt înarmate în cea mai mare parte cu puști AK-74M sau AK-12 de 5,45 mm', explică experții din cadrul serviciilor de informații britanice, adăugând că 'integrarea rezerviștilor cu soldații sub contract și combatanții mai vechi în Ucraina va însemna pentru logistica rusă că va trebui să trimită două tipuri de muniție pentru armele de calibru mic pe pozițiile din prima linie în loc de un tip'.

'Aceasta va complica și mai mult probabil situația deja suprasolicitată a sistemelor logistice ruse', apreciază ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău