Serviciile daneze de securitate anunță că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei în Maroc

  • 20 Decembrie 2018 11:40
Serviciile daneze de securitate anunță că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei în Maroc

Serviciile daneze de securitate au anunțat că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei în Maroc

Serviciile daneze de securitate au anunțat joi că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei, o daneză și o norvegiană, în timp ce acestea se aflau în Munții Atlas din Maroc.

Cadavrele celor două femei, daneza Louisa Vesterager Jespersen, de 24 de ani și norvegiana Maren Ueland, de 28 de ani, au fost descoperite luni într-o regiune izolată din apropiere de Imlil, pe drumul către Toubkal, cel mai înalt vârf montan din Africa de Nord.

„Foarte multe dovezi indică faptul că aceste crime ar fi motivate politic, reprezentând în consecință un atac terorist", a declarat joi, într-o conferință de presă, premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

Procurorul general marocan afirmase miercuri că un suspect în acest caz arestat la Marrakech este membru al unei grupări militante, fără a pronunța însă numele acesteia. Totodată, el a anunțat că autoritățile cercetează o înregistrare video apărută pe rețele de socializare, care aparent arată uciderea uneia dintre fete.

Poliția marocană caută alți trei suspecți. "Înregistrarea video și cercetăile preliminare indică faptul că aceste crime ar fi fost comise de ISIS", se afirmă într-o declarație a serviciilor daneze de informații.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău