Serie de evenimente organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, care marchează astăzi Ziua Europei

  • 13 Mai 2023 12:05
Serie de evenimente organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, care marchează astăzi Ziua Europei

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, marchează astăzi Ziua Europei 2023, printr-o serie de evenimente culturale, interactive și educaționale

La Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, este organizat tradiționalul Orășel European care va găzdui Aleea Echipei Europei și Aleea EU-RM. La standuri vor fi prezentate proiecte finanțate de UE în Moldova. Totodată va fi deschis pavilioane ale tineretului și copiilor, cu jocuri interactive, activități creative și de divertisment.

Evenimentele din orășel vor începe cu un târg interactiv, la ora 14:00, și un flash mob organizat de rețeaua Euroclub.

Vizitatorii mai sunt așteptați cu concursuri tematice, seminarii, evenimente interactive pentru copii, prezentări de preparate din bucătăria națională ale ambasadelor statelor membre UE.

Evenimentele de Ziua Europei se vor încheia seara cu un concert susținut de Marcel Ștefăneț – Ethno Republic, Opincuța Folk-Group, SATOSHI și formația etno-rock Zdob și Zdub.

La ora 22.00 în Piața Marii Adunări Naționale se va  putea urmări finala Eurovision 2023, de la Liverpool, la care participă și reprezentantul Rep. Moldova, Pasha Parfeni.

Sub genericul UE-MOLDOVA: ÎMPREUNA MAI PUTERNICI, activitățile de Ziua Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Pe data de 20 mai, Orășelul European va fi deschis și la Leova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău