Serialul ''Game of Thrones'' a câștigat 10 premii la gala Creative Arts Emmy Awards

  • 16 Septembrie 2019 16:04
Serialul ''Game of Thrones'' a câștigat 10 premii la gala Creative Arts Emmy Awards

Serialul "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor") și-a confirmat statutul de mare favorit la cea de-a 71-a ediție a premiilor Emmy, care va avea loc weekendul următor, obținând zece trofee la Creative Arts Emmy Awards, o gală dedicată categoriilor tehnice și care precede cu o săptămână show-ul dedicat celor mai importante recompense din industria de televiziune americană, considerate un echivalent al premiilor Oscar din cinematografie, relatează luni EFE, preluat de Agerpres.

Datorită numărului mare de categorii, Academy of Television Arts & Sciences împarte premiile Emmy în două gale: Creative Arts Emmy Awards, care s-a desfășurat sâmbătă și duminică în Los Angeles; și Primetime Emmy Awards, care este marea gală a celor mai importante recompense pentru producțiile de televiziune și care va avea loc în același oraș californian, duminică, 22 septembrie.

Astfel, la gala Creative Arts Emmy Awards, care include un număr mare de categorii tehnice și de statuete pentru conținuturi specifice televiziunii, serialul "Game of Thrones" a câștigat zece trofee.

Printre cele zece premii acordate anul acesta popularului serial al HBO figurează categorii precum "cea mai bună compoziție muzicală pentru un serial" și "cel mai bun casting al unui serial dramatic".

Superproducția postului HBO, adaptare a romanelor scrise de George R.R. Martin, pornea ca mare favorit în acest an, cu 32 de nominalizări la premiile Emmy, unde deține din 2019 recordul pentru cele mai multe nominalizări primite într-un singur an.

Pe de altă parte, "Game of Thrones" este cel mai premiat serial din istoria galelor Emmy, cu 47 de statuete.

Alte seriale premiate la gala Creative Arts Emmy au fost miniseria "Chernobyl" și documentarul "Free Solo", cu șapte premii fiecare, în timp ce comedia "The Marvelous Mrs. Maisel" a obținut șase statuete.

Gala principală a premiilor Emmy se va desfășura duminică 22 septembrie, la Microsoft Theater din Los Angeles, și nu va avea un maestru de ceremonii, așa cum s-a întâmplat și la premiile Oscar din acest an.

Principalii rivali ai "Game of Thrones" la premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic sunt producțiile "Killing Eve", "Better Call Saul", "Bodyguard", "Ozark", "Pose", "Succession" și "This is Us".

La rândul lor, serialele "Veep" și "The Marvelous Mrs. Maisel" pornesc ca favorite în cursa pentru câștigarea premiului Emmy la categoria cea mai bună comedie, la care au mai fost nominalizate producțiile "Barry", "Fleabag", "Russian Doll", "The Good Place" și "Schitts Creek".

La categoria cea mai bună miniserie TV vor concura "Chernobyl", "When They See Us", "Escape at Dannemora", "Fosse/Verdon" și "Sharp Objects". 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău