Sergiu Manea: Summitul CPE - Republica Moldova are o șansă unică să spună lumii că e o destinație sigură

  • 23 Mai 2023 16:09
Sergiu Manea: Summitul CPE - Republica  Moldova are o șansă unică să spună lumii că e o destinație sigură

Organizarea Summitul Comunității Politice Europene este o șansă unică și care nu trebuie ratată pentru a vorbi lumii întregi despre faptul că orice cetățean ajuns pe teritoriul Republicii Moldova se poate simți în siguranță. Nivelul de securitate pe care-l poate oferi o țară este extrem de important în dezvoltarea conexiunilor economice ulterioare și, în mod special, poate fi un punct de reper pentru cei care vor alege Moldova ca destinație de afaceri sau investiții. Opinia îi aparține președintelui Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Sergiu Manea și a fost exprimată în cadrul unei dezbateri publice organizată de IPN.

Sergiu Manea susține că este necesară mai multă promovare a imaginii Republicii Moldova din punct de vedere al securității și siguranței. „Noi putem să luăm și anumite exemple, unde având așa-zisele conflicte, în nemijlocită apropiere, sau chiar pe teritoriul său, cum ar fi Georgia sau Israel, unde de zeci de ani există anumite situații de conflict, dar în același timp țara asigură o siguranță maximă pentru cei care o vizitează. Mai multă promovare din punctul de vedere al securității și siguranței, acest mesaj care-l avem pe 1 iunie, ne dă toate premisele să luăm asta ca un exemplu major. Alte exemple mai majore nu vor fi despre acel mesaj puternic despre securitatea și siguranța aflării oricărui cetățean pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Manea.

Totodată, Sergiu Manea spune că pe lângă siguranța aflării pe teritoriul Republicii Moldova, la fel de importantă este și conectivitatea cu alte țări, atât aeriană, cât și terestră, iar Summitul Comunității Politice Europene, care presupune conectarea reprezentanților din toate țările europene, va evidenția unde lucrurile pot fi îmbunătățite la acest capitol.

Atunci când ai o conectivitate aeriană, când într-o oră, două sau trei, poți parcurge o cale spre Republica Moldova, evident că aceasta deschide cu mult mai mult și altfel imaginea Republicii Moldova ca o țară, nu în ultimul rând,  sigură pentru a călători. Acest mesaj, inclusiv al oaspeților, reprezentanților guvernelor, președinților de țări care vin în Republica Moldova este și despre acea securitate pe care Moldova poate să o ofere, deoarece gradul de securitate se pregătește să fie unul destul de înalt, poate cel mai înalt, deoarece pentru o zi Republica Moldova devine capitala Europei”, a declarat Sergiu Manea.

De asemenea, Sergiu Manea spune că proiectele europene care sunt dedicate spre a transforma Republica Moldova într-un stat cu o infrastructură terestră de călătorie sigură, ne va da nouă mai multă atractivitate. Referindu-se la impactul pe care Summitul CPE îl va avea pentru sectorul turismului, el a declarat că este un exemplu foarte bun de export de servicii în turism, când în baza unor aranjamente specifice, în cazul nostru - Summitul Comunității Politice Europene, se generează fluxuri de turiști în Republica Moldova și un astfel de exemplu poate fi replicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău