Sergiu Litvinenco: „Socialiștii doresc ca partidele să nu poată nici măcar finanța propriii candidați! E clar și de ce – ei au bani din ”kulioace” și ”Bahamas”

  • 13 Septembrie 2020 16:44
Sergiu Litvinenco: „Socialiștii doresc ca partidele să nu poată nici măcar finanța propriii candidați! E clar și de ce – ei au bani din ”kulioace” și ”Bahamas”

Deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Sergiu Litvinenco, s-a referit, înr-un comentariu pe Facebook, la o inițiativă recentă care ar aparține PSRM prin care este prevăzut că partidele politice care și-au desemnat candidații în alegerile prezidențiale nu sunt concurenți electorali.

„Logica lui Dodon și PSRM pentru scrutinul prezidențial – se interzice folosirea banilor transparenți de la partide, dar se permite folosirea banilor din ”kulioace” și ”Bahamas” Vă ziceam că Dodon și socialiștii nu pot juca cinstit în nici un scrutin electoral. Scrutinul prezidențial nu este o excepție. În afară de metodele de fraudă pe care le pun la cale și falsificarea sistemică a procesului de înregistrare prealabilă – dar aici e penal, grav și, cu siguranță, vom reveni – iată că zilele acestea vin cu o nouă invenție. Cică partidele politice care și-au desemnat candidații în alegerile prezidențiale nu sunt concurenți electorali! Logica lor e simplă – dacă Dodon nu este candidat de la partid, și celelalte partide nu trebuie să poată să-și susțină candidații în alegeri. În așa fel, partidelor de facto le este interzis să facă ceva în cadrul alegerilor prezidențiale. Socialiștii doresc cu tot dinadinsul ca partidele să nu poată nici măcar finanța propriii candidați! E clar și de ce – ei au bani din ”kulioace” și ”Bahamas”, alții nu le au, respectiv vor să dezavantajeze alți candidați în fața lui Dodon. În ceea ce ne privește, PAS va finanța activitățile candidatului PAS în alegerile prezidențiale. Pentru că e legal, logic și corect. Indiferent de ce cred Dodon și socialiștii. Banii PAS sunt obținuți în mod transparent de la buget și de la oameni. Aștept să văd cum Dodon și PSRM vor interzice folosirea banilor transparenți de la partide și vor permite folosirea banilor din ”kulioace” și ”Bahamas”…”, a declrat Sergiu Litvinenco. 

Menționăm că președintele Igor Dodon susține că este candidat independent la prezidențiale, susținut de PSRM. Socialiștii nu au reacționat, deocamdată, la declarațiile lui Sergiu Litvinenco. 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău