Sergiu Litvinenco: Până și primarul general al Chișinăului recunoaște că ”starea de urgență” declarată de PSRM și Șor este un mare fake

  • 03 Aprilie 2021 13:49
Sergiu Litvinenco: Până și primarul general al Chișinăului recunoaște că ”starea de urgență” declarată de PSRM și Șor este un mare fake

Reprezentantul PAS, deputatul Sergiu Litvinenco, a comentat decizia municipalității de a permite accesul în parcuri, terenuri de joacă și zone de agrement în Chișinău.

„Până și primarul general al Chișinăului recunoaște că ”starea de urgență” declarată de PSRM și Șor este un mare fake. Acesta chipurile prin comisia municipală – nu se știe dacă cea pentru situații excepționale sau cea pentru sănătate publică – a introdus norme derogatorii de la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale referitoare la permisiunea plimbării prin parcuri. Derogări care nu pot exista de principiu potrivit legii câtă vreme dispoziția Comisiei Situații Excepționale are caracter imperativ și nu lasă spațiu pentru ca cineva să dispună altfel”, a declarat Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook. 

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat astăzi, într-o înregistrare video postată pe facebook, că accesul în parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, este, totuși, permis în raza Capitalei, în anumite condiții, în pofida deciziei din 1 aprilie a Comisiei naționale pentru situații excepționale.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău