Sergiu Litvinenco | Ministrul Justiției îl sfidează pe premierul Ion Chicu în legătură cu selectarea procurorului general

  • 19 Noiembrie 12:52
Sergiu Litvinenco | Ministrul Justiției îl sfidează pe premierul Ion Chicu în legătură cu selectarea procurorului general

Ex-președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, publică opinia premierului Ion Chicu, prezentată recent la o emisiune de la postul public de teșeviziune, referitor la selectarea procurorului general.

Întrebat dacă în cazul acesta va fi organizat un nou concurs pentru a forma listă scurtă a candidaturilor sau va fi înaintată Consiliului Superior al Procuraturii numele celor care au fost selectați în concursul organizat de Ministerul Justiției, premierul Ion Chicu susține că nu se va mege pe nicio cale până nu va exista avizul Comisiei de la Veneția. Ion Chicu a mai spus că ministrul Justiției, Fadei nagacevschi urmează să efectueze o vizită la Bruxelles-ul unde va discuta în cadrul forurilor de acolo despre posibilitățile de numire a procurorului general și, în funcție de acele discuții, Guvernul va decide cum să procedeze în continuare.

„Prim-ministrul Chicu spune tranșant că o decizie legată de viitorul Procuror General se va lua doar după ce va exista o opinie din partea Comisiei de la Veneția. Cu toate acestea, ministrul justiției îl sfidează pe Prim-ministru și, așa cum i-a spus Dodon, trimite lista scurtă stabilită urmare a unei preselecții viciate la CSP. E clar că socialiștii fac totul doar ca să aibă un procuror general controlat…”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Consiliul Superior al Procuraturii va examina mâine lista scurtă a candidaturilor transmisă ieri de Ministerul Justiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
1,83 °C
cer fragmentat
Umiditate:74 %
Vint:3,1 m/s
Tue
5 °C
Wed
4 °C
Thu
2 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău