Sergiu Litvinenco: „Grupările criminale s-au unit și fac tot posibilul să submineze procesele care s-au pornit împotriva lor”

  • 09 Noiembrie 2022 17:19
Sergiu Litvinenco:  „Grupările criminale s-au unit și fac tot posibilul să submineze procesele care s-au pornit împotriva lor”

”Era cumva previzibilă acțiunea lor pentru că într-un fel ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai multă vreme și care, iată, s-au unit și fac tot posibilul să submineze procesele care s-au pornit împotriva lor” a declarat Sergiu Litvinenco în debutul ședinței de guvern, cu referire la faptul că canalele de Telegram ale președinției și vicepremierului Andrei Spînu au fost ținta hackerilor, transmite Radio Chișinău.

Scopul acestui fals este să deturneze atenția publicului de la problemele reale cu care se confruntă grupările criminale din Rep. Moldova și legăturile lor cu serviciile străine, a adăugat ministrul Justiției ulterior  pe contul său de Facebook.

Vicepremierul Andrei Spînu, care a îndemnat cetățenii la vigilență, a confirmat că nu a postat mesajul pe contul său de telegram.

”Lupta cu corupția și cei care încearcă să schimbe cursul țării trebuie duse până la capăt. Sper că decizia de azi și propunerea dlui ministru (Litvinenco n.r.) să fie începutul sfârșitului pentru aceste grupări”, a spus Andrei Spînu.

Canalul de Telegram al șefei statului, precum și cel al vicepremierului, Andrei Spînu a fost ținta unor hackeri.

Pe acestea au apărut mai multe mesaje identice în care șefa statului și-ar fi anunțat intenția să  comunice despre o serie de ilegalități din cadrul Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Ulterior aceste mesaje au fost șterse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău