Sergiu Litvinenco: Eliberarea deputatei Tauber arată încă o dată cât de grave sunt lucrurile în justiție

  • 19 Octombrie 2022 07:58
Sergiu Litvinenco: Eliberarea deputatei Tauber arată încă o dată cât de grave sunt lucrurile în justiție

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, afirmă că decizia instanței de judecată prin care deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost eliberată marți din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar vorbește încă o dată despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție, transmite IPN.

„Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție.

Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element corupțional care nu poate fi contestat.

Presupun că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău și, deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, sper mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a declarat ministrul Litvinenco.

Amintim că deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Hotărârea a fost pronunțată marți de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana,

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău