Sergiu Litvinenco, despre ședința lui Igor Dodon cu membrii noului Guvern: Constituția ca spirit este călcată în picioare...

  • 15 Noiembrie 2019 11:31
Sergiu Litvinenco, despre ședința lui Igor Dodon cu membrii noului Guvern: Constituția ca spirit este călcată în picioare...

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a comentat întrunirea din această dimineață a președintelui Igor Dodon cu membrii noului Guvern, care a avut loc cu ușile închise.

„Revenim din păcate la perioada când Republica Moldova are un Prim-ministru ”de paie” sau ”prin procură”. Exact așa cum au fost Vasile Tarlev și Pavel Filip. Altfel spus, Prim-ministrul nu va mai lua decizii conform prevederilor constituționale cu privire la ”realizarea politicii interne și externe a statului” – art.96 alin.(1) –, ci doar va executa, va formaliza prin acte oficiale deciziile luate de altcineva și în altă parte. Tarlev a pus în aplicare deciziile lui Voronin, Filip – ale lui Plahotniuc, Chicu – a lui Dodon. Constituția ca spirit este călcată în picioare...”, a declarat deputatul.

Menționăm că Igor Dodon a declarat că a discutat cu premierul Ion chicu și cu miniștrii despre foaia de parcurs pe care le-a înaintat-o și le-a solicitat să vină cât mai rapid cu propuneri concrete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău