Sergiu Litvinenco, despre refuzul adoptării Legii ONG-urilor: Este un atac mojicesc al lui Igor Dodon împotriva partenerilor noștri din afara țării

  • 29 Mai 2020 18:44
Sergiu Litvinenco, despre refuzul adoptării Legii ONG-urilor: Este un atac mojicesc al lui Igor Dodon împotriva partenerilor noștri din afara țării

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), deputatul Sergiu Litvinenco, a calificat anunțul președintelui Igor Dodon privind faptul că nu va promulga Legea ONG-urilor drept „un atac mojicesc împotriva partenerilor noștri din afara țării”.

„Președintele pus în funcție de Plahotniuc insinuează că Uniunea Europeană ar vrea să să se implice în campania electorală prin intermediul fondurilor transparente pe care le alocă pentru dezvoltarea societății civile. Nimic mai fals. În primul rând, în proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale este indicat expres și tranșant că organizațiile necomerciale nu pot susține material sau gratuit partidele politice și candidați, precum și nu pot face agitație electorală. Dacă nu crede în ce spun, să-l întrebe pe Vasile Bolea care este ultima redacție a art.6 alin.(5) din proiect convenită ieri la ședința Comisiei juridice. Este interzisă categoric implicarea în campanie a organizațiilor necomerciale. Mai imperativ nici nu poate fi”, a argumentat deputatul PAS. 

De asemenea, Litvinenco susține că altul ar fi moivul pentru care Dodon nu va promulga Legea. „Interdicția de a nu se implica în campania electorală este valabilă pentru toate organizațiile necomerciale. În categoria organizațiilor necomerciale se înscrie și fundația. Acum ați înțeles de unde această teamă? Igor Dodon vrea să beneficieze în campania pentru alegerile prezidențiale de ”serviciile” fundației care aparține soției sale pentru a-și finanța campania prin oferirea de pomeni electorale alegătorilor din surse obscurse despre care nici el nici altcineva niciodată nu a vorbit. Fundația dată, între altele, este finanțată inclusiv de fiul fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika. Dar dacă legea se adoptă, finanțarea campaniei lui Igor Dodon de către această fundație nu va mai fi posibilă. Aceasta este adevărata miză și adevărata teamă a lui Igor Dodon de adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale”, a mai spus Sergiu Litvinenco.

Menționăm că Igor Dodon consideră că Legea ONG-urilor este o lege „interesantă, contradictorie și, cu siguranță, în redacția actuală nu corespunde intereselor Republicii Moldova”. Potrivit șefului statului, Fracțiunea Partidului Socialiștilor nu o va vota în Parlament, iar dacă „printr-o minune” această lege trece, președintele nu o va promulga. 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău