Sergiu Litvinenco, despre apelul procurorilor: „S-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic”

  • 05 Ianuarie 2021 12:34
Sergiu Litvinenco, despre apelul procurorilor: „S-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic”

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că procurorii nu au avut niciun motiv să acuze presiuni politice asupra lor. Într-un comentariu pe Facebook la apelul lansat astăzi de procurori, deputatul scrie că aceștia nu au explicat cine ar exercita aceste presiuni și nici nu au avut motive să iasă cu astfel de plângeri.

Am urmărit azi dimineață un briefing de la Procuratura Generală în care s-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic. Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni? Parcă nici modificările legislative nu au fost operate (cum a fost în România între 2017 și 2019), nici alte lucruri nu s-au întâmplat. În afară de faptul că au fost eliberați niște hoți și achitați niște criminali”, a scris Sergiu Litvinenco.

El susține că Procuratura trebuie să apere interesul public și că va acționa și în continuare, în conformitate cu prevederile legii, în acest sens.

Vom continua mai departe să acționăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituția și legile țării (indiferent dacă cineva le califică drept ”presiuni”) astfel încât procuratura să apere interesul public, să pună la pușcărie hoții și infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei țări”.

Procurorii au lansat astăzi un apel în care reclamă presiuni crescânde din partea politicului asupra activității lor.

Apelul semnat de Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor și două organizații ale procurorilor face referire la „tentativa de subminare a independenței procurorilor” și la „cel mai mare afront din partea politicienilor”, care s-ar fi întețit, mai ales, odată cu avansarea anchetei în cauza fraudei bancare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău