Sergiu Litvinenco: De ziua României, cetățeanul român Vasile Bolea a inclus în ședința Comisiei juridice pentru avizare proiectul de lege prin care limba româna își pierde de facto statutul de limba de stat

  • 01 Decembrie 2020 11:45
Sergiu Litvinenco: De ziua României, cetățeanul român Vasile Bolea a inclus în ședința Comisiei juridice pentru avizare proiectul de lege prin care limba româna își pierde de facto statutul de limba de stat

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susțin că proiectul socialiștilor privind statutul limbii ruse, precum și cel privind anularea „legii antipropagandă” au fost incluse pe pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Comisiei juridice, numiri și imuntăți.

„Logică de socialist adevărat – azi, de ziua României, cetățeanul român Vasile Bolea a inclus în ședința Comisiei juridice pentru avizare proiectul de lege prin care limba româna își pierde de facto statutul de limba de stat, precum și proiectul de lege conform căruia emisiunile de propagandă rusești obțin dreptul de a fi difuzate neîngrădit la televiziunile din țară”, a declarat Sergiu Litvinenco, într-o postarepe Facebook. 

Deputații PSRM au înaintat un proiect de lege cu privire la statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Inițiativa prevede că „în relațiile cu autoritățile de stat, administrația publică, instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale și scrise este limba de stat și/sau limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetățeanului”. Totodată, este prevăzut că limba de lucru a activităților de secretariat în organele puterii de stat și administrației publice este limba de stat. La solicitare, se asigură traducerea în limba rusă. Potrivit proiectului, organele puterii de stat, administrației publice, întreprinderile, instituțiile publice primesc cererile scrise sau verbale depuse de cetățeni în limba de stat sau în limba rusă, le examinează și prezintă răspunsul în limba în care a fost făcută adresarea.

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău