Sergiu Litvinenco: Codul Electoral trebuie modificat după recomandările Comisie de la Veneția, altfel, PSRM dorește să fraudeze alegerile

  • 21 August 10:31
Sergiu Litvinenco: Codul Electoral trebuie modificat după recomandările Comisie de la Veneția, altfel, PSRM dorește să fraudeze alegerile

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că Parlamentul ar trebui să se întrunească în ședință săptămâna viitoare pentru a modifica Codul Electoral, după recomandările Comisie de la Veneția. Prin aceste amendamente la legislația electorală, s-ar diminua riscul de fraudare al alegerilor prezidențiale, consideră deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Într-un briefing la Parament, el a spus că deputații mai au timp pentru a modifica Codul Electoral, pentru a-l aplica într-o formulă revizuită la alegerile prezidențiale din toamnă.

Actuala legislație electorală trebuie modificată, pentru că ea conține mai multe lacune, care ar putea duce la fraudarea alegerilor(…)Parlamentul mai poate modifica codul electoral. Termenul limită când aceste modificări trebuie să intre în vigoare este 1 septembrie 2020. Ședința Parlamentului trebuie să fie convocată nu mai târziu de săptămâna viitoare. Dacă PSRM va da curs acestei inițiative și va vrea să lucrăm pentru a exclude împreună lacunele va fi o anumită situație, iar dacă PSRM va folosi acest fals precum că legislația electorală nu mai poate fi modificată, dat fiind faptul că avizul Comisiei de la Veneția nu mai permite, atunci e clar că PSRM dorește să fraudeze aceste alegeri.

Comisia de la Veneția și-a făcut publică opinia urgentă cu privire la modificarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului serviciilor media audiovizuale.

În Avizul publicat luni, 19 august, pe site-ul comisiei de la Veneția, se menționează că o parte dintre schimbările propuse sunt tehnice și ar fi putut fi aplicate la alegerile prezidențiale, dacă ar fi fost adoptate până la începutul perioadei electorale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
1
Light rain and snow
Umiditate:85 %
Vint:2,6 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
1
Fri
7
Sat
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău