Sergiu Litvinenco: ANI a constatat că veniturile declarate de deputatul PSRM, Grigore Novac, sunt semnificativ mai mici decât averea obținută, însă nu a făcut publică informația

  • 01 Iulie 2020 11:10
Sergiu Litvinenco: ANI a constatat că veniturile declarate de deputatul PSRM, Grigore Novac, sunt semnificativ mai mici decât averea obținută, însă nu a făcut publică informația

Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) a constatat că veniturile declarate de deputatul socialist Grigore Novac sunt semnificativ mai mici decât averea obținută, susține deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Sergiu Litvinenco.

El susține că, ieri, la ședința Comisiei juridice a întrebat-o pe președinta ANI, Rodica Antoci, dacă este adevărat că față de un deputat din Comisia juridică a fost emis un act prin care s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către partidul din care face parte.

„Doamna Antoci nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație. Din datele pe care le dețin, actul de constatare al ANI îl vizează pe deputatul socialist Grigore Novac. Anume în cazul acestuia, conform informației mele, s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către PSRM. Despre emiterea acestui act ANI nu a informat opinia publică. De altfel, ANI mereu informează opinia publică despre acte de constatare în cazul primarilor, consilierilor locali și a șefilor de grădinițe și creșe; iată că în cazul unui deputat nu a existat niciun comunicat. Actul de constatare se află în examinare în instanța de judecată.

Menționăm că, potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2019, Grigore Novac a obținut venituri salariale de peste 175.031 mii. De asemenea, familia deputatului a primit indemnizații în valoare de 155.361 de lei.

El nu a declarat nicio casă de locuit sau bunuri imobile, însă menționează că dețne un automobil de model Volvo din 2007, care ar avea o valoare de 113 000 de lei.

Grigore Novac mai declară că a obținut 250 000 de ruble, 15 500 USD și 83 000 euro în cadrul evenimentelor de familie.

 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău