Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu o delegație a Republicii Federale Germania

  • 19 Ianuarie 09:45
Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu o delegație a Republicii Federale Germania

Situația actuală în materia extrădării în Republica Moldova a persoanelor anunțate în căutare internațională de către autoritățile din țară, a fost discutată la întrevederea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu delegația Republicii Federale Germania, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției R. Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul Justiției a accentuat sprijinul constant acordat de Republica Federală Germană în dezvoltarea relațiilor bilaterale de cooperare juridică și deschiderea în sensul consolidării procesului de extrădare. „Subiectul extrădării reprezintă pentru noi un domeniu de interes deosebit având în vedere lupta împotriva corupției și situațiile în care unii cetățeni moldoveni care au prejudiciat Republica Moldova și au probleme cu justiția se pot eschiva de la răspundere penală, aflându-se pe teritoriul Republicii Federale Germania” a spus Sergiu Litvinenco.

La rândul lor, membrii delegației germane au menționat că Ambasada Germaniei, dar și Guvernul Federal, înțeleg importanța subiectului extrădării nu doar din punct de vedere al reciprocității, dar și din perspectiva cooperării bilaterale în ceea ce privește susținerea activităților de combatere a corupției și a criminalității.

În discuții, părțile au stabilit liniile de orientare și conexiuni instituționale între autoritățile omoloage. De asemenea, au fost trecute în revistă aspectele legate de asigurarea condițiilor de detenție în Republica Moldova conform standardelor internaționale și oferirea garanțiilor de extrădare a persoanelor aflate în custodia statului german.

 

Delegația germană a fost compusă din reprezentanți ai Ministerului Federal German al Justiției, ai Ministerului Federal de Externe al Germaniei, ai Ambasadei Germaniei la Chișinău și ai Ambasadei Germaniei la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău