Sergiu Litvinenco: „Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiției"

  • 29 Decembrie 2021 18:18
Sergiu Litvinenco: „Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiției

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul căreia au discutat despre principalele domenii de cooperare.

În cursul discuțiilor, Sergiu Litvinenco a făcut o trecere în revistă a principalelor acțiuni realizate de la preluarea mandatului de ministru și a prezentat prioritățile ministerului în domeniul justiției, printre care verificarea integrității candidaților la funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor (pre-vetting), evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, dar și reforma procuraturii.

„Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiției. Am urmărit rezultatele pe care le are în consolidarea instituțiilor anticorupție și reiterez interesul nostru de a prelua bunele practici, în special în domeniul combaterii corupției", a subliniat Litvinenco.

La rândul său, diplomatul a afirmat că atât România, cât și Uniunea Europeană își doresc să susțină reforma justiției din Republica Moldova, pentru a asigura independența sistemului de drept și a crește gradul de încredere a cetățenilor în justiție și în instituțiile statului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău