Sergiu Lazarencu și omologul său ucrainean, Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale, Ruslan Strileț, la Kyiv

  • 16 August 19:09
Sergiu Lazarencu și omologul său ucrainean, Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale, Ruslan Strileț, la Kyiv

Întâlnirea celor doi miniștri a fost marcată de discuții axate pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul protecției mediului, gestionarea eficientă a resurselor de apă și eforturile comune pentru combaterea poluării transfrontaliere. În spiritul colaborării, oficialii au convenit ca angajații din direcțiile ministerelor și instituțiile de mediu din ambele țări să comunice direct, pentru a îmbunătăți pregătirea și reacția la incidentele de mediu cu impact transfrontalier.

După aceste discuții, delegația condusă de Ministrul Mediului a vizitat orașele Bucea și Borodeanka, unde au fost martori ai devastărilor cauzate de războiul din Ucraina. În aceste orașe, sute de civili au fost uciși, iar locuințele supraviețuitorilor au fost incendiate și distruse. De asemenea, impactul asupra mediului este profund, cu păduri incendiate, ape poluate și ecosisteme grav afectate. Prejudiciile asupra mediului din Ucraina sunt estimate la peste 6 miliarde de dolari, iar aproximativ 5.500 de dosare au fost deschise pentru crime de mediu.

Ministerul Mediului al Republicii Moldova își exprimă îngrijorarea față de aceste atrocități și reiterează necesitatea opririi războiului și pedepsirii celor responsabili pentru crimele de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău