Serghei Tarnovschi a rămas fără medalia de bronz, obținută la JO de la Rio

  • 02 Februarie 2017 12:52
Serghei Tarnovschi a rămas fără medalia de bronz, obținută la JO de la Rio

Sportivul moldovean Serghei Tarnovschi a rămas fără medalia de bronz, obținută la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În același timp Tarnovschi nu avea dreptul să participe în decurs de 4 ani la competițiile naționale și inernaționale.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Serghei Tarnovschi dispune de dreptul legal de a apela la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv din Lozana, în decursul a 21 de zile de la momentul recepționării acestei decizii.

Luând act de situația creată, Federația Națională de caiac-canoe a comunicat că sportivul Serghei Tarnovschi și avocatul său Paul Green au hotărât să apeleze la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv pentru a contesta decizia Federației Internaționale de Caiac-Canoe (FIC) în termenii legali stabiliți.

Federația Națională de Caiac-Canoe a menționat că avocatul lui Tarnovschi, Paul Green va ataca decizia FIC din motiv că aceasta nu se încadrează în parametrii legali stabiliți pentru așa gen de abateri. Sancțiunea corectă ar trebui să implice o pedeapsă de câteva luni, iar sportivul trebuie să păstreze și medalia olimpică, se mai spune în comunicatul Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău