Serghei Șoigu: Rusia se vede în situația de a-și consolida capacitățile de luptă în Districtul militar Sud

  • 27 Iulie 2017 14:06
Serghei Șoigu: Rusia se vede în situația de a-și consolida capacitățile de luptă în Districtul militar Sud

Rusia se vede în situația de a-și consolida capacitățile de luptă în Districtul militar Sud, adoptând măsuri simetrice pentru neutralizarea amenințărilor la adresa securității sale naționale, a declarat miercuri ministrul apărării rus, generalul de armată Serghei Șoigu, subliniind că direcția strategică de sud-vest rămâne o prioritate pentru forțele armate ruse, transmite Agerpres.

"În aceste condiții, Rusia este forțată să ia măsuri simetrice pentru neutralizarea amenințărilor emergente la adresa securității sale naționale, să desfășoare activități de descurajare strategică, să sporească capacitățile de luptă în Districtul militar Sud", a subliniat Șoigu în cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce.

Referindu-se la activitățile NATO, generalul Șoigu a spus că, din aprilie, în România au fost desfășurate pe bază permanentă 16 avioane tactice din SUA și Marea Britanie. Numai SUA au efectuat de la începutul anului 130 de zboruri de recunoaștere la frontiera de sud a Rusiei, a indicat el.

Cu câteva zile în urmă, pe coasta de vest a Mării Negre s-au încheiat manevre de amploare ale NATO, la care au participat peste 25.000 de militari din 22 de țări, a spus în continuare acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău