Serghei Șoigu ar putea reveni în Rep. Moldova deja într-o vizită oficială

  • 27 August 2019 10:55
Serghei Șoigu ar putea reveni în Rep. Moldova deja într-o vizită oficială

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu ar putea reveni în Republica Moldova deja într-o vizită oficială pentru a discuta propunerile făcute în cadrul celei neoficiale de săptămâna trecută, inclusiv în privința unui acord de cooperare militară între cele două state, a declarat astăzi președintele Igor Dodon.

Serghei Șoigu a propus în cadrul vizitei sale din 24 august  semnarea unui acord de cooperare între Ministerele Apărării Republicii Moldova și Rusiei pentru o perioadă de trei ani.

Igor Dodon a declarat astăzi presei că astfel de propuneri ar urma să fie discutate la Guvern, în cadrul majorității parlamentare. El a menționat că a discutat cu premierul Maia Sandu posibilitatea organizării unei vizite oficiale a lui Serghei Șoigu în cadrul căreia să fie discutat și acest subiect.

Igor Dodon s-a referit și la propunerea oficialului rus privind reluarea procesului de distrugere a munițiilor militare depozitate la Cobasna. El a reiterat că autoritățile de la Chișinău vor propune examinarea acestui subiect la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2.

Amintim că ieri Maia Sandu a declarat că Guvernul va examina această propunere doar dacă Moscova o va transmite pe căi oficiale.

Serghei Șoigu a fost în vizită la Chișinău pe 24 august, când, la inițiativa lui Igor Dodon, au fost marcați ceea ce șeful statului a numit ”75 de ani de la eliberarea R. Moldova de sub ocupația fascistă”. La Chișinău au fost organizate și proteste împotriva vizitei oficialului rus, care a fost calificată de Guvern drept una privată, deoarece nu a fost convenită cu diplomația moldovenească.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău