Serghei Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Occident, mai tensionate decât în perioada Războiului Rece

  • 17 Aprilie 2018 14:52
Serghei Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Occident, mai tensionate decât în perioada Războiului Rece

Relațiile între Rusia și Occident sunt mai tensionate decât erau în perioada Războiului Rece, deoarece atunci erau anumite canale de comunicare între părțile implicate și nu exista o obsesie pentru rusofobie, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, informează agenția Tass.

"Consider că sunt mai tensionate (relațiile între Rusia și Occident). Deoarece în timpul Războiului Rece erau canale de comunicare și nu exista o obsesie pentru rusofobie, care seamană cu un genocid prin sancțiuni", a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe susține că liderii statelor occidentale sunt conștienți de cât de serioasă este această situație.

Potrivit postului BBC, Lavrov susține că Rusia nu a modificat evidențele aflate în locul în care a fost comis presupusul atac chimic din Siria.

Delegația britanică la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), a informat luni că misiunea de constatare a faptelor nu a primit încă acces în regiunea Duma, pentru a investiga incidentul.

O coaliție formată din SUA, Marea Britanie și Franța a lansat, sâmbătă dimineață (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancționa regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orașului Damasc. Anunțul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declarație de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ținte asociate capabilităților de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Președintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administrației Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum și Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operațiune militară.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău