Serghei Lavrov: Helsinki ar fi un loc potrivit pentru o întâlnire Putin - Trump

  • 04 Mai 2017 21:31
Serghei Lavrov: Helsinki ar fi un loc potrivit pentru o întâlnire Putin - Trump

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat că Helsinki, capitala Finlandei, ar fi un loc adecvat pentru o posibilă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și cel american Donald Trump, în cazul în care Washingtonul ar propune un astfel de summit, relatează Reuters.

Șeful diplomației ruse, aflat în vizită la Helsinki, a precizat că nu există în momentul de față planuri specifice privind o întâlnire între cei doi șefi de stat în următoarele luni.

Totuși, la Moscova, Ministerul de Externe rus a anunțat joi că Lavrov se va întâlni în viitorul apropiat cu secretarul de stat american Rex Tillerson pentru a încerca să pregătească terenul pentru un summit Putin — Trump.

"Întâlnirea (Lavrov — Tillerson) ne va permite să căutăm un teren comun și soluții la problemele globale", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, în cadrul unei conferințe de presă.

Vladimir Putin și Donald Trump, care nu s-au întâlnit încă direct după instalarea lui Trump la Casa Albă, în ianuarie, au discutat de atunci de trei ori la telefon, ultima dată marți, când au căzut de acord asupra principiului unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20, organizat la începutul lunii iulie, la Hamburg, în Germania.

Relațiile dintre Washington și Moscova s-au degradat semnificativ, sub președinția lui Barack Obama, după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014. În ce-l privește, Trump a făcut în timpul campaniei electorale aprecieri pozitive cu privire la Putin și și-a exprimat speranța privind o îmbunătățire a relațiilor dintre cele două țări.

FBI, CIA și alte agenții investighează presupusul amestec rus în campania prezidențială americană de anul trecut, efectuat — conform serviciilor de informații americane — cu aprobarea președintelui rus, în condițiile în care Moscova a negat întotdeauna orice amestec în alegerile din SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău