Serghei Lavrov, declarat persona non grata în Polonia: Moscova denunță o decizie provocatoare

  • 19 Noiembrie 2022 15:43
Serghei Lavrov, declarat persona non grata în Polonia: Moscova denunță o decizie provocatoare

Rusia a denunțat sâmbătă ceea ce a numit decizia ''provocatoare'' a Varșoviei de a nu autoriza intrarea pe teritoriul Poloniei a ministrului de externe rus Serghei Lavrov pentru a participa la o reuniune ministerială a OSCE, transmite Agerpres.

''Decizia Poloniei este provocatoare și fără precedent'', a declarat diplomația rusă într-un comunicat.

''Nu doar că Varșovia s-a discreditat în această manieră, dar ea a adus un prejudiciu ireparabil autorității întregii OSCE'', estimează comunicatul citat.

Polonia, care organizează la începutul lunii decembrie reuniunea ministerială a OSCE, a anunșat vineri că a refuzat să autorizeze intrarea lui Serghei Lavrov pe teritoriul ei.

''Așteptăm de la Federația Rusă să aleagă membrii delegației sale conform cu reglementările în vigoare'', a explicat pentru AFP o sursă din interiorul președinției poloneze a OSCE.

Potrivit acestei surse, delegația rusă nu trebuie să ''includă persoane sancționate de către Uniunea Europeană în urma ofensivei ruse în Ucraina declanșate pe 24 februarie, printre care Serghei Lavrov''.

Reuniunea celor 57 de miniștri de externe din OSCE va avea loc pe 1 și 2 decembrie la Lodz, în centrul Poloniei.

Potrivit Moscovei, delegația rusă va fi condusă de ambasadorul rus la OSCE, Aleksandr Lukacevici.

De la crearea sa în 1975, în plin 'război rece', pentru a favoriza dialogul între Vest și Est, OSCE are sediul la Viena. Reuniunea ministerială anuală a OSCE, la care în mod normal Serghei Lavrov participă, este organismul central al acestei organizații internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău