Serghei Lavrov: Ce dacă Zelenski este evreu, până și Hitler avea sânge evreiesc / Reacția dură a Israelului: O declarație de neiertat

  • 02 Mai 10:15
Serghei Lavrov: Ce dacă Zelenski este evreu, până și Hitler avea sânge evreiesc / Reacția dură a Israelului: O declarație de neiertat

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat duminică că faptul că președintele Ucrainei este evreu nu contrazice afirmațiile Moscovei că a lansat invazia pentru a "denazifica" țara, susținând că până și Hitler "avea sânge evreiesc", scrie Times of Israel.

Într-un interviu acordat postului italian de știri Zona Bianca, Lavrov a fost întrebat cum poate președintele rus Vladimir Putin să afirme că a încercat să "denazifice" Ucraina, în condițiile în care Volodimir Zelenski, președintele ales în mod democratic al țării, este evreu.

"Și ce dacă Zelensky este evreu. Acest fapt nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc", a declarat Lavrov, adăugând că "unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei".

Ministrul israelian de externe Yair Lapid l-a criticat luni dur pe Lavrov, spunând că declarațiile sale sunt "de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică".

Lapid a adăugat că Israelul așteaptă scuze și că ambasadorul rus va fi convocat la ministerul israelian de externe, potrivit Haaretz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,66 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău