Serena Williams, care împlinește duminică 40 de ani, ''a schimbat tenisul'', spune antrenorul său

  • 25 Septembrie 2021 15:18
Serena Williams, care împlinește duminică 40 de ani, ''a schimbat tenisul'', spune antrenorul său

Serena Williams, care împlinește duminică 40 de ani, ''a schimbat tenisul'', ''a deschis porțile'' acestui sport, ''a inventat intimidarea'', a adus businessul, a declarat pentru AFP antrenorul său, Patrick Mouratoglou, care a explicat de ce americanca este cea mai mare jucătoare din istorie.

"A schimbat tenisul! A adus o dimensiune atletică ce nu exista deloc, a deschis porțile, împreună cu sora sa Venus, unei întregi generații de jucătoare fiindcă era un sport pentru albi. A inventat intimidarea în tenis fiindcă are o prezență care face ca celorlalte să le fie frică de ea. Multă vreme, a fost impresionant. Ea a adus businessul în tenisul feminin. Înainte de ea, businessul era foarte mic, iar cu ea a devenit uriaș, fiindcă are o asemenea aură, a devenit un asemenea obiect de marketing, încât pentru jucătoare sunt posibile contractele uriașe", a afirmat Mouratoglou, notează Agerpres.

El a precizat că Serena Williams se gândește în continuare să egaleze recordul de 24 de turnee de Mare Șlem, deținut de australianca Margaret Court.

Întrebat dacă americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, francezul a declarat: "Margaret Court juca într-o perioadă când trei sferturi din oameni nici măcar nu veneau în Australia, când tenisul era un sport amator, când pe tablou erau șaisprezece jucătoare... Tenisul a intrat în era profesionistă, a apărut o competiție fenomenală, în lume există un număr incredibil de jucători și jucătoare, așa că în competiție există o emulație uriașă, acum sunt mulți, foarte mulți bani. Nu vreau să fiu lipsit de respect față de Margaret Court, dar e o altă epocă. Da, ar fi mai bine ca Serena să-i doboare recordul, însă, chiar dacă nu o va face, va fi cea mai mare jucătoare din toate timpurile!"

Mouratoglou a vorbit despre cea mai mare calitate a jucătoarei sale: "Gândește ca o campioană. Se proiectează mereu în viitor, asupra unor obiective. Nu se gândește niciodată la trecut. Are un nivel de exigență absolut uriaș, o combativitate extraordinară, o capacitate de a schimba lumea, de a face lucruri imposibile. Toate acestea sunt calități mentale, dar un campion este în primul rând ceva ce ține de minte".

Întrebat dacă ea are un echivalent în circuit, antrenorul a răspuns: "Astăzi, nu. Dar se poate spune că Novak (Djokovic) se apropie."

La întrebarea dacă Serena are o urmașă. Mouratoglou a răspuns: "Deocamdată, n-a apărut niciuna. Vom vedea ce e în stare să facă tânăra Emma Răducanu. Ea m-a impresionat cu adevărat. Dar necazurile mari încep acum". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău