Serbia | Trei persoane arestate după ce au intrat cu mașina în coloana președintelui

  • 04 Septembrie 2017 10:40
Serbia | Trei persoane arestate după ce au intrat cu mașina în coloana președintelui

Trei persoane au fost arestate după ce au intrat cu un automobil de lux în coloana președintelui sârb, potrivit presei și unor oficiali, scrie Agerpres.

Președintele Aleksandr Vučić nu a fost rănit în acest incident, care a avut loc sâmbătă la Belgrad, unde locuiește, a scris duminică cotidianul proguvernamental Politika.

Ministrul sârb de Interne a confirmat accidentul și a precizat că, potrivit primelor elemente, nu pare să fie vorba de un atac care l-a vizat pe Vucici. „Bineînțeles că vom examina toate detaliile”, a declarat pentru agenția de stat Tanjug Nebojsa Stefanovici.

Potrivit presei sârbe, un Bentley cu numere de înmatriculare spaniole a intrat cu viteză în vehiculul folosit de Vučić, iar cei trei sârbi de la bordul automobilului Bentley sunt suspectați că au pus în pericol securitatea șefului statului. Cei trei sunt cunoscuți poliției din cauza unor infracțiuni anterioare, scrie presa.

Potrivit cotidianului Blic, vehiculul de lux aparține unui fost jucător de fotbal, Ivița Dragutinovici, care juca în Spania, însă acesta nu se aflala bordul vehicului la momentul incidentului.

Presa apropiată lui Vucici scrie că inamici neidentificați complotează să-l asasineze din cauza politicii sale în vederea unui echilibru între Occident și Rusia. Opozanții denunță o propagandă prin care Vučić este prezentat ca o victimă, cu scopul de a deturna atenția de la gravele probleme economice și sociale cu care se confruntă țara.

Vučić, un fost ultranaționalist,  se prezintă drept un proeuropean și un reformator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău