Serbia: Statul Major cere desfășurarea de trupe la granița cu Kosovo

  • 26 Decembrie 2022 09:26
Serbia: Statul Major cere desfășurarea de trupe la granița cu Kosovo

Șeful Statului Major al armatei sârbe, Milan Mojsilovic, a propus duminică desfășurarea de trupe la granița cu Kosovo, unde se menține tensiunea din cauza blocajelor rutiere ale minorității sârbe kosovare, iar focuri de armă s-au auzit din nou, informează Agerpres.

Generalul Mojsilovic s-a deplasat duminică seara la Raska, în apropiere de granița cu Kosovo, după ce a avut o întâlnire de urgență cu președintele sârb Aleksandar Vucic.

"Sarcinile pe care le-am primit eu, în calitate de șef al Statului Major, și armata Serbiei, sunt precise și clare și vor fi îndeplinite", a declarat Mojsilovic pentru postul de televiziune Pink, fără a furniza alte detalii. El a indicat că situația este complexă și necesită prezența armatei sârbe de-a lungul liniei de frontieră.

Duminică seara s-au auzit focuri de armă în apropierea unei patrule a misiunii KFOR a NATO în orașul Zubin Potok din nordul Kosovo, unde locuitorii sârbi blochează drumurile de 16 zile.

Potrivit cotidianului kosovar Koha, KFOR a informat că nu s-au înregistrat răniți sau pagube materiale în urma împușcăturilor și că "faptele sunt în curs de a fi investigate".

Poliția din Kosovo a declarat, potrivit aceleași sursei, că niciuna din unitățile sale nu a fost atacată "și nici nu a existat un schimb de focuri între poliția din Kosovo și vreun grup", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Baki Kelani.

Presa sârbă a relatat că duminică seara a avut loc un schimb de focuri în împrejurimile localității Zubin Potok între poliția specială kosovară și sârbii care se află pe baricade atunci când polițiștii au încercat să înlăture blocajul. Televiziunea publică sârbă RTS a informat că schimbul de focuri cu arme automate a durat câteva minute, după care situația s-a calmat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău