Serbia sancționează Muntenegru, după ce micul stat eliberat de coronavirus a refuzat să-și deschidă granițele pentru sârbi

  • 27 Mai 2020 14:31
Serbia sancționează Muntenegru, după ce micul stat eliberat de coronavirus a refuzat să-și deschidă granițele pentru sârbi

Serbia a decis interzicerea deasupra teritoriului său a zborurilor companiei naționale aeriene muntenegrene (Montenegro Airlines) după ce autoritățile de la Podgorica au refuzat să deschidă frontierele Muntenegrului pentru persoanele din Serbia, unde noul coronavirus persistă, informează Agerpres și digi24, care citează Reuters.

Directorul autorității aviației civile a Serbiei a decis să ia această măsură întrucât hotărârea Muntenegrului afectează reciprocitatea în transportul aerian.

Premierul muntenegrean Dusko Markovic a anunțat luni că țara sa este liberă de coronavirus.

El a menționat că Muntenegrul își va deschide granițele pentru călătorii din țări ce raportează cel mult 25 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de persoane. Serbia, unde rata infectării este superioară acestui prag, nu se află pe lista respectivă. 

Anterior în această lună, în contextul scăderii ratei contaminării, Serbia și-a deschis frontierele cu majoritatea vecinilor săi, printre care Muntenegrul, Croația și Ungaria.

Șefa guvernului de la Belgrad, Ana Brnabic, a declarat că sârbii, care vizitează în număr mare Muntenegrul, "nu ar trebui să meargă acolo unde sunt indezirabili".

Până în prezent, Serbia (cu o populație de 7,2 milioane locuitori) a raportat 11.227 cazuri de COVID-19 și 239 decese. Muntenegrul a înregistrat doar 324 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care nouă cazuri mortale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău