Serbia își va îndeplini toate obligațiile în cazul Radovan Karadzic

  • 25 Martie 2016 14:36
Serbia își va îndeplini toate obligațiile în cazul Radovan Karadzic

"Serbia își va îndeplini în totalitate obligațiile și va folosi toate drepturile ce decurg din Acordul de pace de la Dayton" - a transmis președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, după pronunțarea sentinței în cazul liderului sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic. Președintele Serbiei a reacționat după citirea verdictului și mai ales după condamnarea pentru…

"Serbia își va îndeplini în totalitate obligațiile și va folosi toate drepturile ce decurg din Acordul de pace de la Dayton" - a transmis președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, după pronunțarea sentinței în cazul liderului sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic. Președintele Serbiei a reacționat după citirea verdictului și mai ales după condamnarea pentru "genocid" la Srebrenica.

În prima reacție de după pronunțarea sentinței Tribunalului Penal Internațional de la Haga, fostul președinte al Republicii Srpska, Radovan Karadzic, a declarat că, nici după atacurile de la Paris și Bruxelles, instanța și Europa nu înțeleg cu ce s-au confruntat sârbii bosniaci în anii '90.

Reamintim că liderul sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, a fost condamnat în primă instanță la 40 de ani de închisoare pentru crimele comise în Bosnia-Herțegovina, dar a fost absolvit de acuzația de genocid comis în șapte municipalități bosniace.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău