Serbia înăsprește măsurile antiepidemice în urma creșterii semnificatice a cazurilor de COVID-19

  • 29 Iunie 2020 20:00
Serbia înăsprește măsurile antiepidemice în urma creșterii semnificatice a cazurilor de COVID-19

Autoritățile sârbe au decis luni să impună măsuri antiepidemice mai severe, în special purtarea măștii în transportul public și în spațiile închise la Belgrad, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a început din nou să crească substanțial, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În ultima săptămână numărul noilor cazuri a fost în fiecare zi de peste 250, față de aproximativ 50 cu o lună în urmă.

La începutul lunii mai, considerând că situația epidemiologică s-a stabilizat, guvernul sârb a început o relaxare graduală a măsurilor de izolare, permițând defășurarea fără restricții a adunărilor în aer liber, cum ar fi activitățile pe stadioane.

I s-a permis astfel eroului național Novak Djokovic să organizeze un turneu de tenis umanitar ce urma să facă turul regiunii, dar care a trebuit să fie întrerupt după ce mai mulți jucători, inclusiv Djokovic, și responsabili au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Evoluția epidemiei în Serbia s-a agravat în special după alegerile legislative din 21 iunie. Inclusiv politicieni au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, respectiv ministrul apărării, Aleksandar Vulin, președinta parlamentului, Maja Gojkovic, și șeful biroului pentru Kosovo, Marko Djuric.

Prin urmare, structura care gestionează această criză sanitară a decis ca începând de marți purtarea măștii să fie obligatorie în spațiile închise, precum restaurantele, cluburile, saloanele de înfrumusețare, centrele comerciale și transportul public.

Serbia, țară cu aproape șapte milioane de locuitori, are până în prezent confirmate 14.228 de cazuri de COVID-19, dintre care 274 de decese. Din totalul pacienților s-au vindecat până în prezent 12.200.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău