Serbia | Gaze lacrimogene și răniți, în a doua seară de proteste din Belgrad și Novi Sad

  • 09 Iulie 2020 09:08
Serbia | Gaze lacrimogene și răniți, în a doua seară de proteste din Belgrad și Novi Sad

Zeci de polițiști și protestatari au fost răniți în manifestațiile care au avut loc în fața Parlamentului sârb și în apropierea primăriei din orașul Novi Sad, după ce autoritățile și-au exprimat intenția de a reimpune carantina pe perioada weekend-urilor din cauza creșterii numărului de contaminări cu noul coronavirus, relatează BBC, citat de news.ro.

Protestele au început pașnic marți seară. Studenți și familii au participat, fiind nemulțumiți de decizia autorităților. Când demonstrația a ajuns la Parlament, poliția a intervenit și a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, potrivit sursei citate.

Naționaliștii de extremă dreaptă au fost învinuiți că au alimentat protestele și teoriile conspirației cu privire la pandemie.

Președintele sârb Alexander Vucic a condamnat miercuri evenimentele, pe care le-a caracterizat ca „cea mai brutală violență politică” din ultimii ani și a făcut apel la încetarea protestelor, subliniind că există riscul creșterii infectărilor.

Miercuri seară, poliția s-a confruntat din nou cu protestatarii, care au aruncat cu pietre și sticle incendiare. 

Poliția a folosit gaze lacrimogene și în Novi Sad, al doilea cel mai mare oraș sârb. Imagini suprinse arată un incendiu în primărie, iar în orașul Nis, protestatarii au aruncat cu pietre înspre sediul partidului aflat la putere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău