Serbia anunță că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor ilegale organizate de Rusia în patru regiuni din Ucraina

  • 25 Septembrie 2022 17:19
Serbia anunță că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor ilegale organizate de Rusia în patru regiuni din Ucraina

Serbia, „în baza dreptului internațional”, nu poate accepta rezultatele referendumurilor organizate de ruși în regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, a anunțat, duminică, ministrul sârb de externe Nikola Selakovic, după revenirea de la Adunarea Generală a ONU, informează agenția Tanjug și TASS.

„Republica Serbia, în conformitate cu Carta ONU, precum și în conformitate cu principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional, nu poate accepta rezultatele referendumului din regiunile ucrainene”, a precizat Nikola Selakovic.

„Pe de o parte, suntem fundamental angajați față de principiile și regulile dreptului internațional și de Carta ONU, pe de altă parte, aceasta (n.r. – recunoaștere a rezultatelor referendumurilor) ar fi complet contrară intereselor noastre de stat și naționale, ar fi complet opus politicii noastre naționale de menținere a integrității și suveranității teritoriale și angajamentul față de principiul invariabilității granițelor”, a spus Nikola Selakovic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău